Action Norge leverer et stort spekter av underholdningsprodukter til hele Norge. Bedriften med over 100 ulike opplevelser på menyen har base på Ørland.

Skulle bare avtjene verneplikten

Det hele startet en sommerdag i 1989. En ung bergenser ankommer Brekstad med hurtigbåt for å avtjene verneplikten ved Ørland flystasjon. 30 år senere er dialekten den samme, men på alle andre områder har Instebø blitt ørlending.

Arild Instebø har over 25 års erfaring med å underholde andre. Men på spørsmål om hva han titulerer seg sjøl blir Instebø for en gangs skyld svar skyldig.
– Jeg jobber jo med aktiviteter. Men det var enklere den gang jeg kun var DJ, da kunne jeg kalle meg platearbeider, sier han.  

Arild Instebø foran inngangen til Action Brekstad
Action-Arild for Action Brekstad

Hjemme i Ørland har Instebø etablert Action Brekstad, med underholdningsprodukter til både fastboende og besøkende. Smilet og latteren er aldri langt unna når Instebø er i nærheten. Så er det nettopp det å skape gode og glade opplevelser for nordmenn i alle aldre som er hans levebrød.

Stort spekter av underholdningsprodukter

Inne på Action Brekstad står det en rekke ulike underholdningsprodukter klare til besøkende. Her er alt fra hoppeslott, pariserhjul og simulatorer til 5D-kino, vannhinderløype og laserspill. Utstyret leies ut til skolearrangement, utdrikkingslag, firmafester, konferanser, bryllup og mange andre typer arrangementer. Totalt kan Instebø by på over 100 ulike underholdningsprodukter i ulike sjangere og størrelser, men å samle alle på ett sted vil være nærmest umulig. Derfor er det stadig endringer i «underholdningsmenyen» han tilbyr ved lokalene i Ørland.
– Du kan på en måte si at Action Brekstad er et overskuddsfenomen fra Action Norge!

Brekstad er en ideell base

– Ville det ikke vært enklere å styre denne virksomheten fra en av de større byene i Norge?
– Nei. For det første har vi mange som kan mye her på Ørlandet. Mekanikere, sveisere og så videre. Videre så har jeg alt jeg trenger på ett sted når noe skal ordnes, oppdateres eller repareres. Jeg slipper å bruke timevis i bil på å kjøre fra en butikk til en annen for å skaffe det jeg måtte ha behov for av deler. Ta for eksempel reparasjon av hoppeslott. Noen minutter unna har vi en bedrift som syr båtkalesjer. Der får jeg reparert hoppeslott, og samme bedriften syr også «gamasjer» til kampflyet F-35, forteller Instebø for å understreke allsidigheten i det lokale næringslivet.

Arild Instebø foran en av sine mange leketøy for små og store

Av praktiske årsaker har Instebø opprettet et transittlager i Trondheim der han kan oppbevare underholdningsprodukter han til stadighet sender rundt om i Norge . I tillegg har Action Norge en filial på Nesodden. Styringen av selskapet gjør han både enklere og rimeligere fra Ørland.
– Det er så oversiktlig her. Ørlendingene både kan og vil mye, de vil få ting til å «funke». Når jeg har behov for en tjeneste, så vet jeg alltid hvem jeg skal spørre. Vi hjelper hverandre. Det er vel en grunn til at folk herfra er etterspurt arbeidskraft, sier Instebø.

50 eller 5000 – alle får underholdning

I enkelte år har Instebø vært oppe i over 150 reisedøgn. Action Norge tilbyr underholdningsprodukter og aktiviteter enten det er snakk om en samling i regi av et grendalag , festival eller en fotballcup med 5000 deltakere. Ikke noe er for lite, ikke noe er for stort. Selskapet tilbyr uansett «skreddersøm» ut fra kundens ønsker og behov. Om arrangementet er i Finnmark eller Kristiansand spiller ingen rolle, Action Norge lever opp til navnet. Firmaet er nå et av landets største leverandører av aktiviteter.

Altid artig når Arild Instebø dukker opp
Arild Instebø ved setene til 5D-kinoen, et av mange undeholdningsprodukter fra Action Brekstad

For Arild Instebø er det viktig å holde seg oppdatert på nyvinninger i bransjen. I Norge er det ikke mange seriøse aktører i bransjen, så et internasjonalt kontaktnett er viktig for underholdningsgründeren på Ørlandet. Leverandørbesøk og messer i utlandet er viktig, og i år står Frankfurt, Orlando, London , Paris og Barcelona på menyen. Det har ført til mange gode kontakter som nordmenn i neste omgang bokstavelig talt kan glede seg over.

Rådgiver for firma i Texas

Arild Instebø var tidlig ute med å tilby skumparty, og hans lange erfaring og sterke kompetanse har gjort firmaet til en av landets største leverandører av akkurat dette. For skum er ikke så enkelt som man kan tro, det handler om å finne den riktige oppskriften som sikrer at konsistensen blir den beste. Det har ført til at bedriften i Ørland titt og ofte brukes som rådgiver, også av kolleger i Frankrike, Spania, USA og Canada. Blant annet er Instebø å regne som fast rådgiver for et firma i Texas. I skrivende stund er Action Norge også leverandør av skum til  oppsettingen Tordenskjold ved Trøndelag Teater, en leveranse Instebø synes er ekstra stas.
– Jeg har lenge levert vind til teateret. Ørland er jo kjent for å være i vinden, sier han.
– Vi er også mye brukt til dekorering av lokaler for bryllup.
I dag eier Instebø følgende domener på nettet for at kundene skal finne det de er ute etter: www.actionbrekstad.no
www.actionnorge.no
www.skumparty.no
www.popcornparty.no
www.rodeookse.no

Kjempeartige party krever kjempemessig utstyr fra Action Brekstad
Kjempeartig party krever kjempemessig utstyr

Populær 5D-kino

Blant alt som står i lokalene til Action Brekstad er en såkalt 5D-kino. Et populært tilbud i mange sammenhenger.
– Programvaren er litt «slapp», konstaterer Instebø.
– Jeg har fagbrev i elektronikk, fortsetter gründeren. Det betyr at den nevnte 5D-kinoen skal gjennom en fase med oppgraderinger før den er ferdig i «Instebø-utgave». Mannen bak Action Norge legger ikke skjul på at han synes det er artig å foreta modifiseringer som øker underholdningsverdien for brukerne. Samtidig som sikkerheten alltid settes i høysetet, særlig når det er snakk om mekaniske innretninger. I tillegg er han opptatt av at alt han har skal være tilrettelagt for å fraktes rundt om i kongeriket på en enkel og grei måte.

Ørland og Arild Instebø er midt i blinken
Ørland er midt i blinken for Arild

Samarbeider gjerne med andre aktører

Action Brekstad er åpent året rundt, og har blitt et yndet sted for alt fra barnebursdager til kurs- og konferansegrupper som ønsker et artig avbrekk. Men Instebø tar mer enn gjerne med seg ulike tilbud til Libra Shopping eller andre steder i sentrum når anledningen byr seg. Nylig gjennomførte rederiet Fjord1 dåp av to nye ferjer ved havna i Brekstad. Midtvinters. Da var Instebø på plass med et solid oppvarmet telt, der hundrevis av gjester og publikum kunne nyte kaffe og kake i ly for vær og vind.

– Mitt bidrag til bolyst!

– Action Brekstad er mitt bidrag til å øke bolysten i Ørland. Det er nok ingen andre steder i Norge med samme antall innbyggere som har et tilsvarende permanent tilbud, kommer det før han legger til at han har en større lasertagarena enn i Oslo!
– Til sommeren har jeg 30-årsjubileum. 11. juli klokka 10 er det 30 år siden jeg kom til Brekstad med hurtigbåten Kongsbussen for å avtjene førstegangstjenesten.
Fortsatt har han dialekten fra Bergen intakt, men på alle andre måter har han slått rot som ørlending.
– Det er bare å se på geografien. Ørland ligger midt i landet, det er effektivt!