Siden 2009 har statuen Fredsengelen speidet utover havet ved idylliske Vallersund i Bjugn. Som den eneste i sitt slag i Norge, ble engelen avduket som en del av et verdensomspennende prosjekt med mål om å spre kjærlighet på tvers av landegrenser. Skulpturen er skapt av den svenske kunstneren Lehna Edwall. I 2015 blåste Fredsengelen over ende under en storm, og den ene vingen er derfor noe mindre enn den var opprinnelig.

Ruta

Ankomst: Parker ved Vallersund oppvekstsenter og følg merket sti som går til Vallersund gård. Langs stien finner du gapahuken Småttis’n med grillpanne på plass og lun plassering. Midtveis til Vallersund gård møter du en sti som tar av mot høyre. I enden av den lett kuperte stien står skulpturen Fredsengelen. Her er det nydelig utsikt i alle himmelretninger. Mot nord-vest ligger Tranøya! Barnevennlig tur. Går du videre mot Vallersund gård kan du ta til høyre ved vindmølla og oppleve Klangstien. En opparbeidet sti med trapp der du kan utforske ulike klanger.

Ønsker man en lengre tur kan man fortsette videre fra Vallersund gård og over brua til Valsøya hvor man også finner en fin gapahuk og muligheter for tur videre utover øya.