Opplev Ørland

Ørland har mange opplevelser å by på. Hvis du vil sette sammen din egen pakke så hjelper vi deg gjerne på veien. Her finner du inspirasjon til ulike spennende og fristende opplevelser i Ørland.

En omvisning på Austrått Fort er nærmest obligatorisk når du er på Ørland. Fortet er åpent daglig med flere omvisninger hver dag i hele sommersesongen. Utenom sesong, eller for store grupper, kan omvisning bestilles.

Er dere kunstinteressert så har Ørland mye å oppleve. I Kultursenteret finnes det to kunst-galleri; Hannah Ryggen-senteret og Galleri Hans. Disse kan besøkes på egenhånd eller man kan bestille en omvisning. Vi tilbyr også kunstvandring med guide for å se på skulpturer og andre kunstverk som er plassert rundt omkring på Brekstad. Vi anbefaler også et besøk på Galleri Empati og da har man fylt en hel dag på Ørland med kunst.

Å oppleve Ørland fra sykkelsetet er fantastisk. Sykler kan leies på Ørland Kultursenter og vi gir deg gjerne tips til sykkelruter. Hos oss kan du også bestille en deilig piknik-kurv eller nistepakke hvis du vil ta lunsjen på en av de mange rasteplassene langs turveiene våre.

Hvis dere er interessert i natur, og spesielt fugler, er Ørland et eldorado. Ørland har blitt omtalt som “fuglenes Sinsenkryss.” Vi låner ut teleskop og kikkert og viser dere hvor dere kan komme nærmest fuglelivet. Ønsker dere en fugle-guide kan det også bestilles hos oss. Hva med å kombinere fugletitting i utkikkstårnene våre med en deilig fiskesuppe og fortellinger om fuglelivet på Ørland?

For barnefamilier er det også mye å oppleve på Ørland. På kultursenteret kan dere besøke det nye besøkssenteret for Våtmark eller gå på kino. Våtmarkshagen gir rom for lek og undring, samtidig som de voksne kan lese dagens aviser med en kopp kaffe til. Her kan dere også leie fiskestenger eller annet turutstyr, og det er kort vei både ned til badestranda og til kaikanten. I Meieriparken midt i Brekstad sentrum er det kjempefint å leke. Badestranda på Mebostad er den mest populære og for små føtter kan toppturen til Engelen i Vallersund være passelig.

Kommer dere hit med buss? Da kan vi tilby ørlands-guide som blir med dere på bussen rundt og forteller om Ørland. Her får dere høre historiene fra vikingtid i Koet, til adelen på Austrått, fiskermiljøet på Uthaug på 1800-tallet og frem til dagens Ørland med kampflybasen og blå næring.

Er dere lystne på mer action? Da bør dere være med på gokart-kjøring i Fosenhallen. Vel å merke hvis dere kommer i sommersesongen. På vinteren er Fosenhallen islagt med både lengeløp-bane, curling og ishocekybane. På sommeren fjernes isen og på ishockeybanen bygges det gokart-bane hvor toppfarten kan komme opp i 50 km/t.

Ørland har tilrettelagte friluftsområder rundt hver sving. Vi kan gi deg tipsene til hvilken topptur som passer best, hvor du kan se den vakreste solnedgangen og hvilken gapahuk som er den luneste når nordavinden står på. Vi blir gjerne med dere ut på tur for å fortelle om stedet, kanskje det frister med allsang rundt bålet eller en quiz langs turveiene?

I Ørland finnes det små og store aktører som kan gi dere de gode opplevelsene. Våre samarbeidspartnere kan tilby alt fra historiske omvisninger på Austråttborgen, Uthaugsgården eller Mølnargården til båttur fra Lysøysund, lasertag, kajakk-padling, grønnsakssafari, yogatime og klatring.

Høres dette fristende ut? Ta kontakt med oss i Roret så hjelper vi deg med å sette sammen DIN opplevelse i Ørland Kommune.

Bestillingsskjema