Ved å sykle i Ørland om sommeren opplever du et fantastisk lys. Flatt terreng og stor variasjon i landskapet gjør at Ørland er som skapt til å utforskes fra et sykkelsete.

Her kan du oppleve kontrastfylt natur i sakte fart. Underveis kan du om sommeren besøke historiske Austråttborgen, krigshistorie på Austrått fort og man kan sykle innom Romstad gård og smake lokalprodusert mat.

Anbefaler også «Toppturen» til Synnørsfjellet. Synnørsfjellet er det lille fjellet med den fantastiske utsikten. Fjellet rager bare 74 meter over havet, men utsikten over Ørlandet er like fullt et høydepunkt.

For å bestige fjellet må du ta turen til en av Ørlands mange øyer; Garten, som ligger ytterst mot sørvest av fastlandet. Fra toppen er det god utsikt i alle retninger! Selv om høyden på fjellet kanskje ikke er så imponerende, har likefullt Synnørsfjellet blitt benyttet som utsiktspunkt i lange tider, blant annet under første verdenskrig, da det hadde rollen som signalstasjon for Agdenes festning.  Under andre verdenskrig var toppen besatt av tyskere. Den dag i dag kan man fortsatt se tydelige spor etter militær aktivitet på fjelltoppen.

Bestill behagelig overnatting med havutsikt samt deilig middag etter turen basert på kortreiste og økologiske råvarer. Ørland Kysthotell har sentral beliggenhet rett ved båtankomst på Brekstad, Ørland.

Pris for overnatting inkludert frokost og middag: Dobbeltrom 1790,- / enkeltrom 1190,- per natt.

Anbefalte sykkelruter

Austråttborgen

Austrått fort

Reise til Ørland