Velkommen til Ørland for å oppleve Fosens best bevarte middelalderkirke, Ørland kirke (1250-1300) og senmiddelalderens Austråttborgen. Ørland kirke er Fosens eneste intakte middelalderkirke i stein. Den har en rik historie og var blant annet gravkirke for Austråtts adelige eiere. Det antas at Fru Inger og hennes datter Lucie ligger gravlagt under høyalteret.

På Austrått bodde den berømte Inger Ottesdatter på 1500-tallet, eller Fru Inger til Austrått som Ibsen kalte henne. Dykk inn i en tusenårig historie og se en av Norges mest spektakulære og underlige bygninger.

På Austrått finner du også Austrått Fort, et tidligere tysk festningsanlegg med et gigantisk kanontårn i fem etasjer. Dette anlegget hadde en viktig strategisk plassering ved innløpet til Trondheimsfjorden.

Det er guidede omvisninger i sommersesongen på Austråttborgen og Austrått Fort. Enten ved gåtur eller på en sykkeltur kan du oppleve sporene etter denne fantastiske historien!

Bestill behagelig overnatting med havutsikt samt deilig middag etter turen basert på kortreiste og økologiske råvarer. Ørland Kysthotell har sentral beliggenhet rett ved båtankomst på Brekstad, Ørland.

Pris for overnatting inkludert frokost og middag: Dobbeltrom 1790,- / enkeltrom 1190,- per natt.

Austråttborgen

Austrått fort

Reise til Ørland