Ønsker du å oppleve fantastiske Fosen og en rundtur som byr på opplevelser med kyst, fjell og skog i skjønn forening? Da er en rundtur fra Bjugn sentrum og ut til Lysøysundet, Vallersund og Nes det riktige for deg. Dette er en fantastisk flott rundtur som byr på Fosens perler med et vakkert kystlandskap og fin innlandsnatur. Ruta kan sykles ulike veier og det er mulig å ta avstikkere fra hovedveien for å oppleve fjorden og fjæra med fine strender for en rast. Eller ta en avstikker på fine skogsstier eller fjelltur.
Mulighetene er mange, og det er viktig å ha med alternativt tøy. Været skifter fort og det gir flotte naturopplevelser og fine øyeblikk.

Ruta

Turen fra Bjugn sentrum til Lysøysundet, Vallersund og Nes er på 85 km, og det kan være fint å legge inn en overnatting. Turen kan forkortes ved å ta noen snarveier, og den kan også forlenges ved å ta noen avstikkere fra hovedveien.
Det er muligheter for parkering i Bjugn sentrum og sykle runden via F 721.

I Vallersund finner du skulpturen Fredsengelen. Det er den eneste i Norge, men er en del av et stort kunstprosjekt over hele verden. Den symboliserer fred og kjærlighet.

Praktiske opplysninger:​

Godt skiltet​

Det er muligheter for parkering i Bjugn sentrum og sykle ​runden via  F 721 .

Mange muligheter for rasting underveis.​

Nærbutikk både i Lysøysund og Vallersund.​

Flere fine badeplasser og rasteplasser.