Ønsker du å oppleve fantastiske Fosen og en rundtur som byr på opplevelser med kyst, fjell og skog i skjønn forening? Da er en rundtur fra Bjugn sentrum og ut til Lysøysundet, Vallersund og Nes det riktige for deg. Dette er en fantastisk flott rundtur som byr på Fosens perler med et vakkert kystlandskap og fin innlandsnatur. Ruta kan sykles ulike veier og det er mulig å ta avstikkere fra hovedveien for å oppleve fjorden og fjæra med fine strender for en rast. Eller ta en avstikker på fine skogsstier eller fjelltur for å virkelig nyte utsikten.

Ikke langt fra Bjugn sentrum finner du Mølnargården. Bjugn bygdatun Mølnargården har utstillinger, samlinger og kafeteria. Museumsområdet innbyr til både historisk påfyll og rekreasjon.
Hovedhuset på Mølnargården er ei trønderlån i tømmer som er satt opp i 1848. Stua og gammelkjøkkenet er i 1900-talls stil. Ellers rundt tunet finner du blant annet Stabburet, Hyllnesstua, smia, bakeriet og Låven. Sjøhusene inneholder 39 båter av eldre type. Her kan du opplevele en innholdsrik omvisning med historiefortelling.
På Mølnargården får du servert kaffe og vafler eller den tradisjonelle skeibladkaka. 

Det er grillplass i fjæra med utegriller hvis du vil ordne maten selv. Det er også mulig å fiske med stang etter makrell fra flytebrygga.

Videre kan sykkelturen gå til vakre Lysøysund. Kun et steinkast fra havet finner du Ankeret Brygge med både overnattingsmuligheter og restaurant med kortreist mat. Her kan dere nyte en deilig fiskesuppe før turen går videre til Vallersund.

Her kan du parkere ved Vallersund gård og gå en merket sti opp til Nesavarden (67 moh.) Selv om turen ikke er så lang får dere en fantastisk utsikt over skjærgården. På toppen kan dere også se skulpturen Fredsengelen som skuer utover havet. Fredsengelen ble avduket i 2009 og er del av et verdensomspennende kunstprosjekt, Unitehope-project.

Tilbake kan sykkelturen gå om Nes og videre inn til Bjugn sentrum. Langs ruta kan dere ta flere avstikkere og oppdage bortgjemte badestrender og koselige rasteplasser.

Program: 
Omvisning på Mølnargården, 1 time.
Kaffe og vaffel eller skeibladkake på Mølnargården.
Lunsj på Ankeret Brygge. 

Pris inkludert omvisning og servering: 325,- pr pers. 

Sykkelutleie kommer i tillegg. Turen kan også oppleves med buss eller bil. 

Bestillingsskjema