Her starter dere på vakre Ørland Kultursenter som er lokalisert rett ved hurtigbåtterminalen på Brekstad. Her finnes det to gallerier. Det ene er Hannah Ryggen-senteret som er drevet av Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Hannah Ryggen (1894-1970) er en av Norges fremste vevekunstnere. Hun ble født i Malmø i Sverige, men traff maleren Hans Ryggen fra Ørland i løpet et studieopphold i Dresden i 1922. De giftet seg og flyttet til et småbruk i hans hjemtrakter. Hannah Ryggen valgte veven som sitt medium, og etablerte seg i løpet av 1930-årene som billedkunstner i Norge. Hun skapte debatt i sin samtid gjennom sin politisk engasjerte kunst. Hannah Ryggen-senteret viser flere av hennes tepper, og gir publikum innblikk i Hannah Ryggens kunst og liv.

Etter en omvisning på Hannah Ryggen-senteret går dere på andre siden av gangen der vi finner Galleri Hans. Galleriet som er oppkalt etter mannen til Hannah Ryggen, Hans Ryggen, er et galleri for skiftende utstillinger.

I Brekstad sentrum finnes det fire skulpturer laget av billedhogger Astrid Dahlsveen. I tillegg er det flere kunstverk av anerkjente gatekunstnere. Med en vandring i gatene på Brekstad kan man derfor oppleve mange flotte kunstverk og med guide får man også informasjon om kunstnerne og verkene.

Etter kunstvandringen kan det være på tide med en matbit. Ørland Kysthotell ligger vegg i vegg med Ørland Kultursenter og i bistroen tilbys deilige lunsjretter basert på lokale og kortreiste råvarer. Kysthotellet har faktisk en egen parsell i andelsjordbruket på Austrått, så ferskere og mer kortreiste grønnsaker finnes ikke.

Når lunsjen er inntatt går turen til Opphaug. Man også ta en liten omvei om Ryggen og se stedet der Hannah Ryggen bodde. På Opphaug kan dere besøke Galleri Empati som er Fosen eldste kunstgalleri og som viser varierte utstillinger med lokale og regionale kunstnere. Dersom dere er i det kreative hjørnet, kan dere også være med på en workshop hvor dere får prøve monotrykk.

Program:
Hannah Ryggen – senteret: Omvisning 45 min. 
Galleri Hans: Omvisning 30 min. 
Skulpturvandring: Ca. 1 km spasertur 30 min. 
Lunsj på Ørland Kysthotell: 1 time. 
Galleri Empati: 10 min kjøretid eller en fin sykkeltur unna Brekstad. Besøk. 30 min.

Pris inkludert alle omvisninger og lunsj: 550,- pr pers. (eventuell workshop kommer i tillegg)

Bestillingsskjema