Ørland har en utrolig spennende og innholdsrik historie. I denne opplevelsespakken blir du bedre kjent med Ørlands historie fra 1000-tallet og frem til i dag.

Her kan dere starte med en spennende omvisning på Austrått Fort, en unik trippelkanon fra krigsskipet Gneisenau med et kanonanlegg på fem etasjer og et imponerende nærforsvarsanlegg under bakken. Dyktige guider tar dere med på en fengslende omvisning i hele kanonanlegget, en tur som tar omtrent 1 time.

Deretter går turen til Uthaug hvor dere kan se Sjøgata før dere drar til Uthaugsgården.

Uthaugsgården er et autentisk, kulturhistorisk museum som gjenspeiler en sammenhengende utvikling gjennom 200 år. Uthaugsgården er Norges største autentiske museum. Et autentisk museum betyr at alt inventar og utstyr som finnes her alltid har vært her, og er presentert som om det fremdeles bor folk her.
Uthaugsgården består av en hovedbygning med ca. 40 rom med møbler, inventar og klær som hører til her. På gården er det fjøs i 3 etasjer med utstyr og redskaper, med låvebru som går gjennom hele låven. I fjøset finnes «Galleri Stallen» der det formidles foto, kunst og håndverk. Alle bygningene med inventar og utstyr gjenspeiler en sammenhengende utvikling og historie gjennom 200 år. På gården kan du også oppleve en nydelig restaurert nyrenessansehage som ble etablert i 1918.

På Uthaugsgården serveres de beste vaflene i regionen! Det er ekstra staselig å nyte en kopp kaffe og vafler i stuene som fortsatt har det originale møblementet.

Videre kan dere dra til Mølnargården i Bjugn. Bjugn bygdatun Mølnargården har utstillinger, samlinger og kafeteria. Museumsområdet innbyr til både historisk påfyll og rekreasjon.
Hovedhuset på Mølnargården er ei trønderlån i tømmer som er satt opp i 1848. Stua og gammelkjøkkenet er i 1900-talls stil. Ellers rundt tunet finner du blant annet Stabburet, Hyllnesstua, smia, bakeriet og Låven. Sjøhusene inneholder 39 båter av eldre type. Her kan du oppleve en innholdsrik omvisning med historiefortelling.
På Mølnargården kan du også få servert kaffe og vafler eller den tradisjonelle skeibladkaka. 

Program:
Austrått Fort, omvisning 1 time. 
Mølnargårdem, omvisning 1 time.
Uthaugsgården, omvisning 1 time.
Kaffe og vafler, 30 min.

Pris på forespørsel

Bestillingsskjema