En god miks av små og store bedrifter i flere bransjer er bevis på at Ørland har god grobunn for gründere.

Gründere som Morten Berg i Mascot Høie konsernet og Bjørnar Grøntvedt fra Grøntvedt Pelagic er gode eksempler på at større firma oppstår og vokser i Ørland. Norsk Havservice og Clean Marine Switchboards er også gode eksempler på at Ørland er mulighetenes kommune. I tillegg har Ørland en stor og variert handelsnæring og et bredt tilbud i privat og offentlig tjenesteyting. 

 
Ørland er et gunstig sted for gründere og andre næringsdrivende med god tilgang til næringsareal, lav arbeidsgiveravgift, ingen eiendomsskatt, gode kommunikasjoner og et bredt tjenestetilbud.
 

Her er noen ressurser for å komme i gang i Ørland:

Ørland kommune ressursbibliotek for oppstart. Klikk lenken for et bredt spekter av online ressurser for oppstartsbedrifter. Blant annet info om valg av selskapsform, forretningsmodell, forretningsplan, offinnelser, miljøfyrtårn, nettiside, Altinn, ConnectNorge, Innovasjon Norge og andre nyttige lenker.

Ørland kommune næringsavdeling med næringssjef har kontorplass i Ørland rådhus. Her får du hjelp med å komme i gang og å komme videre med forretningsideen din. Vi  støtter med gjennomgang av forretningsmodell og forretningsplan, samt det å navigere virkemiddelapparatet. Vi kan også bistå deg med leie eller kjøp av næringseiendom. Gjennom egne ressurser og vårt nettverk sørger vi for at du får den støtten du trenger for å ta av i Ørland. Ring næringssjefen på 415 52 116 eller på epost.

Fosen Innovasjon er et utviklingsselskap og SIVA næringshage med særlig fokus på industriutvikling på Fosen og i Midt-Norge. Fosen Innovasjon har kontorplass ved Ørland rådhus og ivaretar rollen som forsvarskoordinator for Ørland kommune.

Ørland næringsforum  Er du etablert i Ørland eller ønsker å bli bedre kjent med næringslivet i Ørland i forkant av etablering kan det lønne seg å melde seg inn i den lokale medlemsorganisasjonen for næringslivet. Ørland Næringsforum har over 100 medlemsbedrifter. Daglig leder Silje Nesset kan kontaktes på 932 86 000 eller epost.

MIDSEC is a Norwegian Defence and Security Industry Cluster. The cluster facilitates and develop business opportunities towards a national- and international defence and security industry. Some of the clusters activities are also related to the increasing activity at Ørland Main Air Station.