Fine høstdager i vakker ørlandsnatur eller med fristende inneaktiviteter. 

Ørland har mye å by på til alle årstider. Når kornåkrene står gule, trekkfuglene mellomlander og høststormene kommer for fullt kan naturen nytes til sitt fulle. Enten man velger topptur til Kopparn, Tønnølsfjellet og Rusasetfjellet eller en rusletur til Rusasetvatnet eller Tørremshuken kan det være deilig å finne en gapahuk med bålplass. Ingenting er bedre enn å varme seg på bålkaffe og grille en pølse. I Ørland finnes det hele 38 registrerte gapahuker. Oversiktskart og mer info finner du her.

Fjellet er vakkert om høsten og det finnes mange ulike turer å velge i. Til Synnørsfjellet rusler man opp på ca. 20 min, men får likevel en vakker utsikt over Garten og sjøområdene rundt. For lengre turer og mer utfordringer kan man f.eks. prøve seg på Litlkopparn. Turen er godt merket av Fosen turlag og flere turforslag og kart finner du her. 

Hva med å teste turorientering? I Ørland finnes det mer enn 200 poster laget av Bjugn IL. Turorientering lar deg finne naturens ukjente perler når du ønsker det og byr på spenning og opplevelser utenom det vanlige. Mer informasjon om turområder og postene finner du her. 

Hvis du er glad i fiske så har du mange muligheter i Ørland. Med sjøfiske fra land eller båt kan du dra i land en skikkelig storfangst. Du finner fine plasser å fiske blant annet i Lysøysund eller på Uthaug. Eller du kan ta med fiskestanga og prøve deg i de utrolig mange små fiskevannene vi har i Ørland. Oversikt med kart og mulighet for å kjøpe fiskekort finner du her. 

Er du klar for mer action? Da kan vi anbefale rib-turer med Coastrafting. Fra Ørland kan du være med på populære turer med rib til Hitra, Stokkøya, Frøya , Sula, Bogøya eller Halten. På disse turene legges det opp til sightseeing og stopp for lunch eller middag. 

Når været slår om til plaskregn og liten kuling kan det være mer fristende å finne på noe innendørs. I Fosenhallen er det nå lagt is og det gir muligheter for å teste både skøyter, kunstløp, ishockey og curling. I varmestua er det kafe med salg av kaffe, brus og vafler. Åpningstider og mer info finner du her.

Er du mer glad i vann? Bjugn Svømmehall har åpent tirsdag, torsdag og lørdag og billetter kan kjøpes her. 

Hva med å synke ned i et godt kinosete og få med seg høstens nyeste filmer? Ørland Kino viser film flere ganger i uka og lukta av nypoppa popcorn er det ingen som kan motstå. 

Bibliotekene i Bjugn og på Brekstad er åpent seks dager i uka og der finner du alltid ferske aviser, de gamle klassikerne og de nyeste romanene og krimbøkene. Bibliotekene arrangerer også mange foredrag, bokprat, lesesirkel, åpen barnehage og babysang! På bibliotekene vil du alltid treffe kjentfolk du kan slå av en prat med over en kaffekopp. Følg med på facebooksiden Ørland bibliotek.

Det nye besøkssenteret Våtmark åpnet i starten av september. Det ligger i Ørland Kultursenter og er en spennende og interaktiv utstilling med tema natur. Her er det moro og informativt både for barn og voksne.

Planlegger du en tur til Ørland og trenger hjelp med å finne aktiviteter, overnatting eller matopplevelser? Ta kontakt med oss i turistinformasjon og vi hjelper deg å skreddersy en god opplevelse i Ørland. 

en_USEnglish