Stort kundegrunnlag i Brekstad pga omland, kampflybase, industri og reiseliv

Brekstad øker i betydning som handelssted for Ørlendingen og innbyggere i nabokommuner. Med det allerede brede tilbudet er Brekstad et godt alternativ for shopping for hele Fosen. I tillegg er øyriket og Agdenes ikke langt unna med hurtigbåt og ferge. Man kan ikke isolert se på innbyggertallet Ørlandet når man vurdere å starte handelsvirksomhet i Brekstad.

I tillegg til det store omlandet med rundt 35.000 innbyggere er Ørland også en viktig reiselivskommune. Verdiskaping fra reiseliv er ifølge www.visitnorway/innsikt større enn alle andre kommuner på Fosen-halvøya sammenlagt. I tillegg til dette har kampflybasen alene enkelte år rapportert rundt 100.000 gjestedøgn. Konferansehotellene Ørland Kysthotell og Hovde Gård ligger på Brekstad.

Handlevaneundersøkelsen som ble uført av Norfakta Markedsanalyse AS noen år tilbake viser liten handelslekkasje fra Ørland til Trondheim eller andre kommuner. Statikk fra SSB viser at omsetning per innbygger i Ørland er i toppsjiktet i Trøndelag.

Brekstad har klesbutikker, dagligvareforretninger, cafeer, byggevarefirma, gullsmed, frisørsalonger, ur og optikk, restauranter, elektronikk, blomsterforretning, gaveforretninger, utesteder, sportsbutikker, kiosk, bensinstasjoner, gartneri, helsekost, apotek, hobbyforretning, asiatisk matforretning, bokhandel, velværesenter, banker, kunstgalleri, fargehandel, hundematutsalg, kontorutstyr, dyrebutikk, tatoveringsstudio, møbelutsalg, bakeri, flere bilmerker, gårdsbutikker og Vinmonopol.

Det finnes flere muligheter for leie av butikk-, restaurant og kontorlokaler.  Flere store utbyggingsprosjekt er i ferd med å øke denne kapasiteten.

Klikk på logo under for informasjon om leie eller salg av næringslokaler eller tomt.

Kontaktinformasjon for kjøp eller leie av kommunal eiendom i Brekstad: